(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır

Anasayfa » Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır

Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır, bir RAID depolama mimarisi veya altyapısından verileri kurtarma ve geri yükleme işlemidir.

Birden fazla Raid sürücülü sistemlerde eğer 1 disk arızalandı ise yeni bir disk ile değiştirilerek veriler kurtarılabilir. Fakat 2 veya daha fazla harddisk arıza yapmış ise bu durumda profesyonel bir firmaya ihtiyacınız vardır.

Firmamız arızalanan RAID disklerinden veri kurtarma işlemi profesyonel olarak yapmaktadır.

Bir veya daha fazla RAID sürücüsünden ve depolama bileşeninden veri çıkarmak ve geri yüklemek için otomatik ve manuel veri kurtarma işlemlerinin bir kombinasyonunu kullanır. RAID veri kurtarma, hem donanım hem de yazılım tabanlı RAID’de uygulanabilir.

RAID veri kurtarma, RAID depolama mimarisi benzersiz ve karmaşık bir veri depolama ve ayıklama yöntemi kullandığından, standart veri kurtarma işlemlerinden farklıdır. 

RAID veri kurtarma, RAID 0, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 10 dahil olmak üzere herhangi bir RAID seviyesi için olabilir.

Kurtarma genellikle aşağıdakiler gibi teknik hatalar nedeniyle gereklidir:

  • Arızalı sabit disk
  • Arızalı kontrolörler
  • Verilerin üzerine yazıldı
  • Uygulama/yazılım bozulması
  • yeniden biçimlendirme

RAID veri kurtarma genellikle tüm RAID depolama dizilerinin orijinal veya bilinen en son iyi ayarlara ve yapılandırmaya göre yeniden yapılandırılmasını gerektirir.

Bireysel/yazılım, verileri başarıyla almak için donanım, yazılım ve bellenim düzeyinde RAID yapılandırmasını bilmelidir.

Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır diye firmamızdan destek alabilirsiniz. 

Doğru RAID dizisini belirlemek, RAID kurtarma işleminin önemli bir parçasıdır.

Raid veri kurtarma nasil yapilir

Raid veri kurtarma nasil yapilir

RAID’in temelleri

RAID sistemleri, mantıksal bir depolama hacmi sunmak için uyum içinde çalışan iki veya daha fazla sabit sürücüden veya SSD’den oluşur. Bir RAID denetleyicisi (donanım veya yazılım olarak) işletim sistemi ile fiziksel sürücüler arasında bulunur ve bu sanallaştırmayı sağlar.

Bu, RAID’deki birden çok sürücünün, daha sonra işletim sistemi tarafından gerektiğinde bir veya daha fazla mantıksal sürücü olarak erişilebilen tek bir depolama birimi olarak görülmesine olanak tanır.

Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır ?

Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır, RAID sistemleri hataya dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır, yani çalışmaya devam edebilir ve disklerden birinde hatalar oluştuğunda bile okuma ve yazma işlemleri için veri bütünlüğü sağlayabilir.

Bir RAID sistemindeki tek bir sürücü hatalarla karşılaşırsa veya tamamen arızalanırsa, “çalışırken değiştirilebilir”, burada sürücü, sunucuyu kapatmaya veya herhangi bir hizmet kaybına neden olmadan çıkarılıp değiştirilir.

RAID sistemleri, bireysel sürücü arızalarına dayanacak şekilde inşa edilmiştir, ancak RAID bir kez bozulmuş bir durumda çalıştığında, kalan sürücülerin iş yükü artar ve dolayısıyla ek sürücü arızası riski de artar. Ek sürücü arızası, RAID’in arızalanmasına neden olabilir.

Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır sorunda ise, hatalı veya kısmen yeniden oluşturulmuş RAID sistemlerinden dosya sistemlerini yeniden oluşturmak ve onarmak için mantıksal beceriler ve araçlarla birlikte, arızalı sürücülerden verileri kurtarmak için gereken temiz oda ortamına ve uzmanlığa sahibiz.

RAID verilerinin bozulmasına neden olan nedir?

Silinen verilerimi RAID sürücüsünden kurtarabilir miyim?

Tüm silinmiş veya biçimlendirilmiş verilerinizi RAID sürücülerinden kolayca kurtarabiliriz. RAID'i yeniden oluşturduğunuzda, sürücüleri veya sanal RAID sürücüsünü seçip herhangi bir işlem yapmayınız.

Bir RAID sunucusundan silinen verileri kurtarmak mümkün müdür?

RAID sunucusundan silinen verileri kurtarmak mümkündür.

RAID ve NAS arasındaki fark nedir?

RAID (Yedekli Bağımsız Diskler Dizisi) birden çok sürücü içerir ve doğrudan bir bilgisayar sistemine bağlanır. Öncelikle dosya depolama için kullanılan RAID, video düzenleyicilerin ve ses mühendislerinin ihtiyaç duyduğu büyük dosyaları işlemek için mükemmeldir. NAS (Ağa Bağlı Depolama), bir ağ üzerinden bağlanan ve dosya paylaşım hizmetleri sağlayan bir cihazdır. Bir NAS, RAID yazılımıyla yapılandırılmış birden çok sürücü içerebilir veya yalnızca tek bir sürücü içerebilir.

En güvenilir RAID seviyesi nedir?

İster doğrudan bir bilgisayara bağlanmak için bir RAID kuruyor olun,ister bir ağ üzerinde bir NAS'a bağlanıyor olun, bir RAID düzeyi seçmek, performans ve veri güvenliği gereksinimlerinize bağlıdır. Birden çok RAID düzeyi vardır ve her biri veri depolama için belirli bir yöntem kullanır. Raid Veri Kurtarma Nasıl Yapılır. En yaygın RAID düzeylerinden bazıları şunlardır: RAID 0 (şeritleme), verileri depolama cihazlarınız üzerinde dağıtılan ayrı bloklara böler. Sürücü erişim süresi kısaldığı için dosyalarınıza en hızlı şekilde erişilmesini sağlar. RAID 0'ı kullanmak için en az iki sürücüye ihtiyacınız vardır. RAID 1 (yansıtma), tüm verilerinizin aynı bir kopyasını başka bir sürücüye (veya birden çok sürücüye) oluşturur. Bu, sürücülerden birinin arızalanması durumunda verilerin korunmasına yardımcı olur,ancak her iki sürücünün de aynı anda arızalanması durumunda - ki bu gerçekleşirse - verilerinizin her zaman ayrı bir yedeğine sahip olmanız gerekir. RAID 5 (şeritli eşlikli) en az 3 sürücü gerektirir ve en güvenli RAID düzeylerinden birini sunar. RAID 5 ile, veriler eşlik verileriyle birlikte dağıtılır ve bu, sürücülerden biri arızalandığında RAID'in yeniden oluşturulmasına izin veren artıklık ekler.

RAID seviye 0'dan veri kurtarabiliyor musunuz?

RAID seviye 0 (şeritleme), veri bloklarını birden çok sürücüye yayarak performansı artırmaya yardımcı olur. Hız sunar, ancak tüm RAID seviyeleri arasında potansiyel veri kaybına en duyarlı olanıdır. Veriler segmentlere bölündüğünden ve bir aygıt arızalandığında sürücülere dağıtıldığından,tüm veriler kaybolabilir. Neyse ki, Database Veri Kurtarma merkezi deneyime sahiptir ve en zorlu veri kurtarma çalışmalarını ele almak için teknik imkanlar geliştirmiştir.

 

 

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı