(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

SQL Eklenti Veritabanı Hatası 9004 Nasıl Düzeltilir?

03 Temmuz 2023
208 kez görüntülendi
SQL Eklenti Veritabanı Hatası 9004 Nasıl Düzeltilir?

SQL Eklenti Veritabanı Hatası 9004 Nasıl Düzeltilir?

İşlem günlükleri ile ilgili bir sorun olan SQL eklenti veritabanı hatası 9004, farklı yöntemler kullanılarak düzeltilebilmektedir. Bu hatayı çözmek için çoğunlukla veritabanını yedekleme kullanarak geri yükleme ya da veritabanını onarmak için bazı kodlar kullanma yöntemleri tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra hatayı ortadan kaldırmak için üçüncü taraf SQL onarım yazılımları da kullanılabilmektedir. Sorunun çözümü için kaynağının bulunması ise önem taşımaktadır. Bu hata, işlem günlükleri ile ilgili veritabanında bir problem oluştuğunu ifade etmektedir.

SQL Eklenti Veritabanı Hatası 9004 Nasıl Düzeltilir?

SQL Eklenti Veritabanı Hatası 9004 Nasıl Düzeltilir?

Yani kısaca tanımlamak gerekirse SQL veritabanı hatası 9004, işlem günlüklerinin bozuk olduğu anlamına gelmektedir. Bu hata, günlüğün farklı bir noktasında gelen bozulmadan kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Kötü amaçlı saldırılar, donanım arızaları ya da beklenmeyen kapatmalar sorunun yaşanmasına neden olabilmektedir. Önemli bir sorun olan bu hatanın hızlı bir şekilde çözülmesi ise önem taşır. Database Veri Kurtarma Hizmetleri’nden destek alarak siz de sorununuzu çözebilirsiniz.

SQL Server Nedir?

İşletmeler ve kurumlar için verilerin güvenli bir şekilde depolanması büyük önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra veriye hızlı bir şekilde erişilmesi büyük önem taşımaktadır. Veri birikiminin hızla artması ise günümüzde bunun için farklı yöntemler ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu yöntemlerden biri ise SQL Server olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki SQL Server nedir? Ne için kullanılmaktadır?

Temel olarak SQL Server, ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem sayesinde verileri hem güvenli bir şekilde depolamak hem de verilere aynı zaman içerisinde farklı kullanıcıların erişmesi mümkün hale gelmektedir. Sistem, birbirleri ile ilişkisi bulunan tüm verilerin sistematik bir şekilde kaydedilmesini sağlamakta, böylece veri bütünlüğünü her zaman korumaktadır.

sql 9004 veritabanı hatası

sql 9004 veritabanı hatası

Çeşitli özellikleri bulunan bu sistem, günümüzde büyük veri birikimlerinin var olduğu tüm alanlarda kullanılabilmektedir. Özellikle de işletmeler ve kurumlarda verilere kolay bir şekilde erişim sağlanması, verilerin güvenli bir şekilde kaydedilmesi ve depolanması için bu sistem kullanılır. Böylece işlem günlükleri her zaman incelenebilir bir şekilde sisteme kaydedilir. Ancak zaman zaman serverda yaşanan bazı hatalar olabilmektedir. 9004 hatası da bunlardan biridir. Yaşadığınız hataları çözmek için bizimle iletişime geçerek profesyonel hizmet alabilirsiniz.

Database SQL Veri Kurtarma

SQL Server Ne için Kullanılır?

SQL Server’ın farklı sürümleri bulunabilmektedir. Veritabanını yönetimini büyük oranda kolaylaştıran bu sistemi bir servis hizmeti gibi düşünmek mümkündür. Bu sistem sayesinde kurumsal uygulamalar, web siteleri ya da masaüstü uygulamaları rahat bir şekilde yönetilebilir hale gelmektedir. Dolayısıyla SQL Server ne için kullanılır sorusunun yanıtı, her türlü yazılım, web sitesi ya da uygulamada verilerin kolay bir şekilde yönetilmesini sağlamak olacaktır. SQL Eklenti Veritabanı Hatası 9004 Nasıl Düzeltilir? cevabını vermeye devam ediyoruz…

Bu sistem, arka planda sürekli olarak çalışarak işletme ve kurumlar için hayat kurtarıcı görevleri üstlenmektedir. Bu sayede herhangi bir veri kaybı yaşanmamakta, kullanım sırasında veriler her daim kaydedilmekte ve izlenebilmektedir. SQL Server, sahip olduğu özellikler ile kurumlar ve işletmelere yalnızca veri kaydetmekten ve yönetmekten başka işlevler de sunmaktadır.

SQL 9004 hata

SQL 9004 hata

SQL Server ile Neler Yapılabilir?

Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi SQL Server bir veritabanı oluşturmaya ve veritabanındaki tüm verileri sürekli olarak kaydetmeye olanak tanımaktadır. SQL veritabanı bu sistem sayesinde rahat bir şekilde yönetilebilir. Ancak verilerin yönetilmesi dışında da bu sistemin yardımcı olduğu pek çok konu bulunmaktadır. İşletme ve kurumlar için hayati önem taşıyan bu sistem ile pek çok şey yapılabilmektedir.

Bu sistem sayesinde verileri güvenli bir şekilde depolamanın yanı sıra veritabanını sürekli olarak yönetmek ve bu veritabanındaki verilere eş zamanlı olarak farklı kişiler tarafından erişmek de mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra veri indeksleme ve sorgulama, veri raporlama ya da veri akışı optimizasyonu da SQL Server tarafından sağlanmaktadır. Bu hizmetler sayesinde kurumların işi bir hayli kolaylaşmaktadır.

SQL Eklenti Veritabanı Hatası Düzeltme

Hayat kurtarıcı bir sistem olsa da zaman zaman SQL Server kullanırken bazı sorunlar yaşamak mümkündür. SQL eklenti veritabanı hatası da bunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Veri tabanının doğru bir şekilde çalışmadığını bildiren bu hatanın ivedilikle çözülmesi önem taşır. Yaşadığıız SQL Server hataları için siz de firmamız ile iletişime geçerek sorunlarınızı kolay şekilde çözebilirsiniz.

 

Error 9004

Severity

20

Message text

I/O error detected on disk buffer 0x%X for page request %ld, dbid %d.

Explanation

When you issue dbcc commands such as dbcc checkalloc or dbcc checkdb, Adaptive Server reads a specified number of pages from disk into disk buffers so that consistency checks can be carried out on the pages. Error 9004 is raised when the server attempts a synchronous disk read during dbcc processing, but the request fails with an I/O error.

Action

Check the server error log for similar errors from other operations, such as an 823 error when running a query (“I/O error detected during %S_MSG for %S_BUF.”) or sddone errors (“sddone:write error on virtual disk %d”). Refer to the write-ups for those errors elsewhere in this manual for more information. Since Adaptive Server reports 9004 and similar errors when its I/O operation receives an unsuccessful return value, these errors can be an early warning of disk problems.

Check your disks as follows:

  • Note the database ID shown in the 9004 message text.
  • Identify the affected devices using the steps shown in “Determining the physical device on which a database resides” in the chapter “Other Useful Tasks” in the most recent version of Troubleshooting and Disaster Recovery.
  • Examine the availability and condition of the devices using your standard operating system procedures.

Additional information

See “Checking the operating system error log” in the chapter “Other Useful Tasks” in the most recent version of Troubleshooting and Disaster Recovery if you need assistance in locating the system log.

Versions in which this error is raised

All versions

 

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı