(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi?

Anasayfa » Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi?

Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi? Verilerin kurtarılması konusu biraz karmaşıktır, bu nedenle hiçbir verinin kurtarılma süreci birbirinin aynısı olmaz. Çoğu verilerin gerçek isimleriyle kurtarılması mümkünken bazı durumlarda dosyalar kurtarılırken isimleri ve kısayolları kaybedilebilir. Bunun için hiçbir senaryonun benzer olmadığını söyleyebiliriz.

Modern işletim sistemleri fiziksel diski partition ya da partitionlara bölerler. DOS/Windows tabanlı işletim sistemlerinde bu partitionlar mantıksal disk şeklinde isimlendirilir. Mantıksal disklere kendisini tanımlayan açıklamalar ve sürücü harfleri atanır. Mesela bir örnek vermek gerekirse C sistem D data şeklindedir. Her bir partition diğer partitionlardan bağımsız kendi dosyalarına sahiptir. Bu da fiziksel hard dist NTFS ve FAT32 sistemine sahip iki farklı logical disk’e sahip olabilir.

Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi?

Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi?

Ankara Veri Kurtarma

Verilerin ve partition bilgilerinin olduğu hard disk bölümü metadata şeklinde isimlendirilir. Bu diskteki veri değil veri hakkındaki bilgileri içeren bölümdür. Aynı biçimde her bir partition ya da logical disk, hakkındaki bilgiyi içeren alan ve dosyaları oluşturan verileri içeren alan iki parçadan oluşur.

Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi?

Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi?

Bilgisayarlar bir dosyayı okumak istediğinde dosyaların bilgileri içeren tabloları inceler ve bu dosya hakkında bilginin olup olmadığına bakar. Eğer dosyanın adresi tablo içerisinden bulunursa bu durumda veriyi diskten okuyacaktır. Dosyaların içerisinde veri disk üzerinde bir arada gruplanmışsa bu işlem düz ve hızlı bir şekilde gerçekleşir, fakat dosya diskin başka bir bölgesinde parçalanmışta olabilir. O zamanda dosya verisi disk üzerinde fiziksel olarak birbirine komşu olmayan bölgeleri işgal eder. Bu durum kullanıcı farkında olmadan çok fazla gerçekleşir.

veri kurtarma laboratuvari ne ise yarar

Kullanıcı dosyayı taradığı zaman, örneğin bir Word dokümanını, işletim sistemi dokümanı kullanıcıya tek seferde ve tek parça olarak gösterir. Bunun sebebi işletim sistemi arka planda disk üzerinde parçalara ayrılmış veriyi bularak tek parça haline getirmekle uğraşmaktadır. Bu tablo bilgileri ve bu bilgilerin nasıl elde edilebileceği veri kurtarma sürecinde büyük önem taşımaktadır.

Bilgisayarlar bir dosyayı silmeye çalıştığında veriyi diskin üzerinden tam olarak silemez, bunun yerine dosya hakkındaki bilgileri içeren tablodan dosyayı silerek dosyanın kaplamış olduğu alanları kullanıma açık bir biçimde işaret eder.

Veri kurtarma hizmeti için bizimle https://database.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

logo Database.com.tr

Veri Kurtarma Yazılımları Gerçek mi?

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı