(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

Harddisk Arızaları ve Çözümleri

12 Ekim 2022
611 kez görüntülendi
Harddisk Arızaları ve Çözümleri

Harddisk arızaları ve çözümleri farklı yöntemlerle mevcuttur. Sürücüler, verilerimizin çoğu için depolama ortamıdır. Bir sürücü arızalandığında can sıkıcıdır, ancak bunu düzeltmenin yolları var. Bunun nedeni, çoğu zaman sürücülerle ilgili sorunların çözülmesinin kolay olmasıdır. Örneğin, bir sürücü eskiyse veya uygun şekilde bakımı yapılmadıysa herhangi bir uyarı vermeden arızalanabilir. Ancak, bazı kolay adımları izleyerek sürücünüzün tamamen arızalanmasını önleyebilirsiniz.

Laboratuvarımızda, Bozulan Hard Disk Üzerinde Veri Kurtarma Yapabiliriz.

Harddisk Arızaları Neden Olur?

Bir sabit sürücü istendiği gibi çalışmayı bıraktığında arızalanır. Bu aniden veya zamanla olabilir. Genellikle, düzgün bir şekilde ilgilenilmeyen eski sürücülerde sorunlar ortaya çıkar. Bununla birlikte, sürücülerin beklenenden daha erken arızalanmasına neden olabilecek zayıf anları vardır. Performansınızdaki ani düşüşlere dikkat edin ve ani artışları yavaşlatmaya çalışın.

 

harddisk arizalari neden olur

harddisk arizalari neden olur

 

Harddisk Arızaları ve Çözümleri

Özellikle dengesiz bir bilgisayarla çalışıyorsanız, bilgisayarınızı aynı anda yalnızca bir CPU çekirdeğinde çalıştırmalısınız. Bunu yapmak, sürücülerin aşırı ısınmasından kaynaklanan ani bir arıza olasılığını azaltabilir.

Yerden tasarruf etmek ve çökmeleri önlemek için sabit sürücülerinizdeki dosyalarınızı düzenlemek önemlidir. Kötü dosya yapısı, sistemin programlarınızı ve dosyalarınızı bulmasını zorlaştırır. Bu, “dosya parçalanması” olarak bilinir ve bilgisayarınızı zamanla yavaşlatabilir ve kararsız hale getirebilir. Neyse ki, dosya yapınızı bozduysanız, sabit disklerinizi kolayca yeniden biçimlendirebilirsiniz. Bu, tüm dosyalarınızı siler, ancak sorununuzu çözer.

Harddisk Arızaları Nasıl Anlaşılır?

Harddisk arızaları ve çözümleri oldukça merak edilmektedir. Kullanıcılar hem ince hem de çok ince olmayan belirtilere bakarak sabit disklerinin arızalanıp arızalanmadığını anlayabilirler. Çoğu sabit sürücünün üzerinde bir yerde bir ışık veya LED göstergesi bulunur. Bu, aralıklı olarak yanıp söner veya sürücü arızalanırsa sürekli yanar.

Harddisk Arızaları ve Çözümleri, Bu ışığın sorun gidermede size rehberlik etmesine izin vermek ilk bakışta iyi bir fikir gibi görünebilir, ancak biraz ışık hiç ışık olmamasından iyidir.

Durmadan yanıp sönen ışık, sabit olmayan veya arızalı bir sürücü olduğunu gösterirken, sabit ışık, güç kaynağında veya diğer bileşenlerde bir sorun olduğu anlamına gelir. Ayrıca, sorun yaşadığında sürücüden gelen olağandışı gürültüyü de fark edebilirsiniz. Bunlar, sorunu hemen çözmeniz gerektiğini gösteren uyarı işaretleridir!

Harddisk Arızaları ve Çözümleri

Harddisk Arızaları ve Çözümleri

Harddisk Arızaları Nasıl Giderilir?

Harddisk Arızaları ve Çözümleri, Sabit sürücülerle ilgili sorunların ortaya çıkması durumunda nasıl giderileceğini bilmek önemlidir. Arızalı bir sürücü, veri kaybı ve dosyaların bozulması gibi ciddi sorunlara neden olur. Sürücüleri yavaşlatmak, üzerlerindeki yük basıncını azaltarak daha uzun süre dayanmalarına yardımcı olur.

Ek olarak, bir sürücünün ne zaman arızalandığını bilmek, bu sorunları hızlı ve güvenli bir şekilde çözmenize yardımcı olur. Sabit diskleri kullanan herkes, onları etkili bir şekilde nasıl kullanacağını bilmelidir. Özellikle firmamız seagate disklerinde gelişmiş teknolojilere ve donanıma sahiptir.

Veri depolama, günümüz dünyası için çok önemlidir. Modern elektronikler, yazılımlar veri depolamak için sabit disklere güveniyor. Sabit diskler son yıllarda büyük ölçüde ilerlemiş olsa da insanlar hala sabit disk arızaları yaşıyor. Bu arızalar, basitten çözülmesi zora kadar değişir ve arıza süresine veya veri kaybına neden olabilir.

Veri kaybını önlemek için, sabit sürücülerin bakımını yapmak ve çalışır durumda tutmak için bazı çözümler aşağıda verilmiştir.

Harddisklerin Ömrü Ne Kadar?

Bir sabit sürücünün ömrü, birim depolama alanı başına yazma işlemi sayısı olarak ölçülür. Veriler sürücüye her depolandığında, kullanım ömrü kısalır. Kısaltmanın uzunluğu, sürücünün kaç tane yazma işleminden geçtiğine bağlı olarak birkaç aydan birkaç yıla kadar değişir. Belirli bir noktadan sonra sürücü artık yeni verileri tutamayabilir.

Bunu önlemek için, insanlar sürücülerini değiştirmeden önce sürücülerini çalıştırırlar. Bu, daha kısa çalışma sürelerini simüle eder ve değiştirildikten sonra bozulma olasılığını azaltır.

Elektronik hatalar, sabit sürücü arızasının en yaygın nedenidir. Fiziksel hasar, sabit sürücü arızasının diğer bir yaygın nedenidir; bu durumda, sabit sürücünün hasarlı parçasının değiştirilmesi, işlevselliği geri yükler.

Elektrik kesintisi ayrıca sabit sürücülerin arızalanmasına da neden olur; bunun nedeni, sürücüde depolanan tüm verilerin önlem alınmadan güç kaybından sonra kaybolmasıdır. Verilerinizi kaybetmeden elektrik kesintisinden kurtulmak için, bilgisayarınıza bir pil yedekleme sisteminden (BB) güç sağlamalısınız; ancak, bir BB, bilgisayar modelinize bağlı olarak pahalı çalışabilir.

Arızalı Sürücü Nasıl Değiştirilir?

Harddisk Arızaları ve Çözümleri, Arızalı bir sürücüyü değiştirirken veya onarırken veri bozulmasını önlemenin birkaç yolu vardır. İlk olarak, bir sürücüyü değiştirirken acele etmeyin. Sistemi çok fazla zorlamamak için ekstra dikkatli olun ve arızalı parçayı daha yavaş bir hızda değiştirin.

Sürücüyü değiştirdikten sonra, bilgisayarınızın sabit sürücüsündeki herhangi bir dosyaya erişmeden önce bilgisayarınızın işletim sisteminde birkaç kontrol yaparak bilgisayarınızı test edin.

Bu, bilgisayarınızın sabit disk sürücüsündeki herhangi bir dosyaya erişmeden önce bilgisayarınızın yazılımı ve donanımıyla ilgili tüm olası sorunların çözülmesini sağlar.

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı