(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

EMMC Veri Kurtarma

27 Ocak 2022
2.180 kez görüntülendi
EMMC Veri Kurtarma

eMMC nedir?

EMMC Veri Kurtarma, akıllı telefonlarda ve tabletlerde yaygın olarak kullanılan bir katı hal depolama türüdür. eMMC, “gömülü MMC” veya “gömülü Multimedya Kartı”nın kısaltmasıdır.

Basitçe söylemek gerekirse, eMMC, devre kartına lehimlenmiş, çıkarılamayan bir bellek kartıdır. “16 GB belleğe” sahip bir telefon görürseniz, bu 16 GB eMMC depolama alanıdır.

Benzer şekilde, bir tablet, ultrabook veya netbook satın alıyorsanız, büyük olasılıkla tam özellikli bir SSD sürücüsü yerine yerleşik eMMC depolama ile birlikte gelir.

Firmamızda EMM Veri Kurtarma Profesyonel Olarak Laboratuvarımızda titizlikle yapılmaktadır. 

Arızalı, Çalışmayan Telefon EMMC Chiplerinden Verileriniz Kurtarılabilir.

eMMC ve SSD Sürücüler Arasındaki Fark

eMMC bellek ile SSD sürücü arasındaki temel fark hızdır. SSD sürücüler genellikle eMMC’ye kıyasla çok daha hızlıdır; buna karşılık, eMMC belleği, benzer boyutta bir SSD sürücüsüne kıyasla çok daha ucuzdur. Neden böyle?

SSD sürücüler, özel bir tür ultra hızlı flash bellek kullandıkları için bu kadar hızlı değildir. Bunun yerine, sadece paralel olarak birden çok flash hücreden (veya bu hücrelere) veri okur ve yazarlar.

Aynı anda birden fazla flash hücrede depolanan verilere erişme yeteneği, SSD sürücülerini bu kadar hızlı ve nispeten pahalı yapan şeydir.

eMMC belleği bu paralellikten yoksundur, yalnızca sıralı okuma ve yazma işlemlerine izin verir. Sonuç olarak, en iyi eMMC modülleri, 400 MB/s okuma ve 150 MB/s yazma sağlayan SSD sürücülerin aksine, yaklaşık 100 MB/sn sıralı okuma hızları ve yaklaşık 40 MB/sn yazma hızları sunar.

EMMC Veri Kurtarma

eMMC ve SSD Benzerlikleri

eMMC belleği, verileri depolamak için NAND flash yongaları kullanması bakımından SSD sürücülerine benzer. SSD sürücülere benzer şekilde, bu yongaların okunması yazmaktan çok daha hızlıdır ve her bir flash hücrenin yazılabilmesi için silinmesi gerekir.

SSD sürücülere benzer şekilde, bir hücreyi silmek, boş bir hücreye yazmaya kıyasla çok daha yavaş bir işlemdir.

EMMC Veri Kurtarma, Bu benzerliklerin bir sonucu olarak, eMMC depolama teknolojisi, uzun ömürlülüğü (aşınma dengeleme) ve performansı (boş hücreleri arka planda silerek kırpma) iyileştirmek için benzer önlemler kullanır.

Ancak, SSD sürücülerinden farklı olarak, birçok eMMC denetleyicisi, muhtemelen paralellik eksikliği nedeniyle, kırpılan verileri hemen boşaltmaz. Çoğu durumda, silinen veriler, TRIM komutu verildikten sonra bile bozulmadan kalacaktır; hücreler ancak daha sonra silinir.

Telefon Veri Kurtarma Ek olarak, SSD sürücülerinden farklı olarak, birçok eMMC denetleyicisi, kırpılmış ancak henüz silinmemiş bir hücreye erişirken sıfır döndürmez.

Bu, verilerin silindiği (ve kırpıldığı) an ile verilerin gerçekten kaybolduğu an arasında daha fazla zaman geçeceği anlamına gelir. Bu da bir veri kurtarma uzmanına yanlışlıkla silinen dosyaları kurtarması için biraz daha zaman verebilir.

EMMC Veri Kurtarma

EMMC Veri Kurtarma

EMMC Veri Kurtarma

EMMC Veri Kurtarma

Bir eMMC ortamından silinen dosyaları kurtarmak nispeten kolaydır. Cihazınızda bir mikro SD yuvası varsa mikro SD kart gibi harici bir depolama cihazına veya cihazınız hareket halindeyken USB’yi (OTG) destekliyorsa bir OTG flash sürücüye bir veri kurtarma aracı yüklemeniz gerekir.

EMMC chiplerde bazı farklı davranışlar veya şifrelemeler mutlaka ki vardır.

Alternatif olarak, veri kurtarma aracını bir ağ sürücüsüne kolayca yükleyebilirsiniz (masaüstü PC’nizdeki bir klasörü paylaşın ve Windows tabletinizde bir sürücü harfi olarak eşleyin; bunu yapmak kolaydır, ancak bu makalenin kapsamı dışındadır).

Özellikle eMMC sürücüleri tipik olarak bilgisayar sabit sürücülerinden veya tipik SSD sürücünüzden çok daha küçük olduğundan, yukarıdaki talimatı *takip etmelisiniz*.

Bu, daha az boş bellek olduğu anlamına gelir; bu da, tam olarak silinen dosyalarınız tarafından kullanılan bellek hücrelerine yeni verilerin yazılma olasılığının normalden çok daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Çalışmayan ve Arızalı olan telefonlarınızdan verileriniz bu yöntem ile kurtarılabilir.

Bknz : Cep Telefonu Veri Kurtarma

 

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı