(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

Harici Harddiskten Veri Kurtarma Yöntemleri

23 Ocak 2024
69 kez görüntülendi
Harici Harddiskten Veri Kurtarma Yöntemleri

Harici harddiskten veri kurtarma yöntemleri sıklıkla merak edilir. Pek çok harici harddisk kullanıcısı benzer durumlarla karşılaşır. Herhangi bir nedenle verilere erişmek veya harddiskin bozulması gibi durumlar meydana gelebilir. Bu tür durumlarda ise harddisk veri kurtarma işlemleri devreye girer.

Harici Harddiskin Bozuk Olduğunu Gösteren Detaylar

harici harddiskten veri kurtarma yontemleri 1

Harici harddiskten veri kurtarma işlemlerinin yapılması gerektiğini belli eden bazı durumlar mevcuttur. Bunlar:

Garip sesler: Harici harddisklerin neredeyse tamamı sessiz çalışır. Genel olarak bilgisayara bağlandığında hafif bir uğultu sesi duyulur. Fakat yüksek sesler çıkarmaya başlarsa ya da bazı garip sesler üretirse, bu durum harici harddiskin arızalandığını ifade eder. Bu sesin kaybolması halinde dikkatli olmalısınız. Harici harddiski bağladığınız zaman hafif bir uğultu sesi gelmiyor ise bu gelişme ise cihazın çalışmadığını gösterir.

Bilgisayarın sürekli donması: Bütün bilgisayarlar bir noktada sorun yaratır. En yaygın problemlerden biri de cihazın aşırı ısınması ya da yazılımla alakalı problemlerdir. Aynı zamanda harici harddiski her bağladığınızda cihaz donabilir. Bunun sonucunda harddiskte bir problem olduğu anlaşılabilir.

Mavi ekran hatası: Harici harddiski bağladığınızda mavi ekran hatası alıyor iseniz bu gelişme, harici harddiskten veri kurtarma işlemlerine gereksinim duyulduğunu gösterebilir. Çünkü mavi ekran hatası alma durumu harddisk takıldıktan sonra oluyor ise harici harddiskte sorun var demektir.

Dosyaların kaybolması: Harici harddiskteki dosyaların kaybolduğunu fark edebilirsiniz. Bu, harici harddiskin problemi olduğunu işaret eder. Bazen eksik dosyalar, indirme işleminin kesintiye uğraması gibi çeşitli bozuk verilerden dolayı oluşur. Bu da harddiskin arızalandığını gösteren bir başka işaret olarak karşımıza çıkar.

Bozuk dosyalar: Orijinal belgeleri ve çeşitli dosyaları harici harddiske düzgün çalışırken aktardığınızdan ve bir şekilde bozulduğundan eminseniz, bu durum büyük ihtimalle harici harddisk arızasından kaynaklanır. Dosyaları direkt olarak harici harddiskinizde açmaya çalıştığınızda muhtemelen bir hata mesajı ile karşılaşırsınız. Bunun sonucunda ise bilgisayar donabilir. Her iki durumda da en önemli olan şey dosyaları kaydetmek için yeni bir yedekleme yapmak olacaktır.

Harici Harddiskten Veri Kurtarma Nasıl Yapılır?

harici harddiskten veri kurtarma yontemleri 2

Harici harddiskten veri kurtarma yöntemi ile dosyalarınıza tekrardan erişme şansı yakalarsınız. Harddisk veri kurtarma hizmeti alarak, sürecin problemsiz ve güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

Bozuk bir harici harddiskten veri kurtarmak biraz karmaşık bir iş olabilir. Fakat verilerinizi yedeklediyseniz sürecin yönetimi çok daha pratik hale dönüşür. İlk adım, yedekleme cihazınızı harici bir sürücüyü ya da bulut depolama alanını bilgisayara bağlamak olacaktır. Yazılım ya da hizmet yedeklemesini açın ve kurtarmak istediğiniz dosya ya da klasörleri seçin. Geri yükleme işlemini tamamlamak için talimatları takip edin. Verileriniz yedeklenerek güvenli bir biçimde kurtarılır.

Ayrıca güvenli olduğu garanti edilen yedeklemeler yapmalısınız. Pek çok dosya aktarım esnasında problem yaşayabilir. Bu da yedeklemenin eksik kalmasına ya da dosyaların kaybolmasına, bozulmasına sebebiyet verir. Her iki durumda da verilerinizi sık şekilde yedeklemezseniz kaybetme riski ile karşı karşıya kalırsınız. Bütün verilerinizin yedekleme sonrasında ve her zaman korunmasını mümkün kılmak için bazı veri yedekleme çözümleri tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

Program ile Harici Harddiskten Veri Kurtarma Yöntemi

harici harddiskten veri kurtarma yontemleri

Bir program kullanarak harici harddiskten veri kurtarma yapabilirsiniz. Verilerinizi yedeklememiş olsanız dahi hasarlı bir harici harddiskteki verileri kurtarmak isteyebilirsiniz. Bunun için veri kurtarma programları tercih etmeniz gerekir. Bunun için örneğin Recoverit gibi bir program kullanabilirsiniz. %95 veri kurtarma oranına sahip olan program, verilerinizi problemsiz bir şekilde kurtarmanıza izin verir.

Aygıt bozulması, kötü amaçlı yazılım, yanlışlıkla silme, biçimlendirme hatası, harici harddisk hasarı gibi pek çok nedenden dolayı verilere ulaşmakta zorluk yaşayabilirsiniz. İşte tüm bu durumlarda yapmanız gereken şey Recoverit gibi bir program kullanmak olur. Bunun için yapmanız gerekenler ise şu şekilde açıklanır:

  • Harici sabit sürücüyü bilgisayara bağlamalısınız.
  • Recoverit programını yükleyip başlatın.
  • Tarama işlemine başlamak için dosyaları almak istediğiniz harici harddiski seçin.
  • Program, harici harddisk sürücüsünü kayıp dosyalar için tarar.
  • Taranan dosyalar ekranda gerçek zamanlı şekilde görüntülenir. Bu da dosyaları filtrelemenizi daha kolay hale getirir. Böylece dosyaları hızlı bir şekilde bulmanız söz konusu hale gelir.
  • Son aşamada kurtarabileceğiniz dosyaları önizleme yapın ve kurtar butonuna tıklayın.
  • Artık istediğiniz dosyalara yeniden erişme şansı elde edebilirsiniz.
Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı