(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

Ses Kaydı Netleştirme Nasıl Yapılır?

27 Ocak 2022
670 kez görüntülendi
Ses Kaydı Netleştirme Nasıl Yapılır?

Ses Kaydı Netleştirme Nasıl Yapılır?

Ses Kaydı Netleştirme Nasıl Yapılır? Akıllı cihazların ve bazı elektronik cihazların en büyük faydalarından biri ses kaydı yapabilme özelliğinin olmasıdır.

Sesli ya da görüntülü olarak kayıt yapan bu cihazlar bulundukları konum, sahip oldukları donanım ve hassasiyetlerine göre ses kayıt işlemini gerçekleştirirler.

Kayıt yapılmasının amacı ise tamamen güvenlik ve arşiv sağlayabilmek içindir.

Bazı durumlarda kısa süreli bazı durumlarda ise daha uzun süreli tutulan bu kayıtlar sayesinde bazı adli vakaların çözülmesi bile mümkündür.

Çünkü ses kayıtları mahkemede delil olarak kullanılabilir.

Ses Kaydi Netlestirme Nasil Yapilir

Ses Kaydi Netlestirme Nasil Yapilir

Adli durumlarda delil olarak kullanılmak istenilen ses kayıtları her zaman temiz ve anlaşılır olmayabilir.

Böyle bir durumda öncelikli olarak sesin bozulmadan netleştirilmesi ve daha iyileştirilmesi gerekir.

Bu sayede ses daha anlaşılır bir duruma geleceğinden dolayı mahkeme ya da yapılabilecek herhangi bir çalışmada kullanılabilir.

Ses kayıtları ve güncel yazılımlar kullanılarak montaj ya da benzer birçok işlem yapılabilir, fakat bunların tespit edilebilmesi ise profesyonel yapılan çalışmalarda rahatlıkla ortaya çıkarılabilir.

Yani bir ses kaydı her ne kadar profesyonel bir şekilde birleştirilmiş montajlanmış olsa bile adli tıp laboratuarlarında kolayca tespit edilebilir.

Ses Kaydi Netlestirme Nasil Yapilir 1

Ses Kaydi Netlestirme Nasil Yapilir 1

Bozuk Ses Kaydı Netleştirme Nasıl Yapılır?

Ses kaydının netleştirilmesi sesin nerede olduğuna bağlı olarak yapılmalıdır. Bu nedenle kamera ortamından çekilmiş bir ses kaydı ile telefonla çekilmiş bir ses kaydının kalitesi birbirinin aynısı değildir.

Telefon sesleri mesafenin yakınlığına göre daha net olabilir, ancak telefona uzaktan kaydedilmiş olan bir ses bozuk ve anlaşılmaz olacağından dolayı ses netleştirme işlemi sayesinde anlaşılabilir hale getirilecektir.

Ses Kaydını Netleştirme Programı

Ses kaydını netleştirme programları internette birçok sitede var olduğu iddia edilir. Ancak bunlar bozuk olan sesin düzenlemesini değil bazı seslerin üzerinde oynanmasını mümkün kılar.

Bu nedenle internette ses kaydını netleştirme programı şeklinde yazan yazılımlardan uzak durulması faydalı olacaktır.

Çünkü bu tip yazılımlar genellikle zararlı virüs içerdiğinden bilgisayarınızda ya da cep telefonunuzda istemeden zarar oluşturabilirsiniz.

Ses Netleştirme Programı

Ses kaydı netleştirme programına ihtiyaç duymak için aslında hangi durumlarda seslerin netleştirilmesi gerekebileceğinin yanıtını da vermek gerekiyor.

Ses kayıtları genellikle adli vakalarda kullanılır. Çünkü bazı olayların çözülebilmesi için görüntüye ya da sese büyük ihtiyaç duyulur.

Bu tip dosyalar doğrudan çözüme yönelik olduğundan dolayı adli vakaların daha hızlı çözülmesine imkan tanımış olacaktır.

Ses Kaydı Netleştirme Nasıl Yapılır?

Ses Kaydı Netleştirme Nasıl Yapılır?

Ses Kaydını Netleştirme Programı Android

Cep telefonları bilindiği üzere iki farklı işletim sistemine sahiptir. Bunlardan birincisi android diğeri ise IOS’tur.

Android cihazlar birçok kişi tarafından kullanıldığı için ses kaydının netleştirilmesine en çok bu cihazlar ihtiyaç duyar.

Android bir cihazla yapılan ses kaydının netleştirilmesi için bu programlar kullanılabilir.

Bozuk Ses Kaydı Düzeltme

Bozuk bir ses kaydı adli bir olayın çözülmesini zorlaştıracağı gibi amaca göre de sıkıntı veren bir durumdur.

Yani hoşunuza giden bir seminer, bir konferansın ya da röportajın kaydını yaptığınız ancak ses kalitesinin bozuk olduğunu gördüğünüzde o zaman bunu tekrardan kaliteli bir hale dönüştürebilirsiniz.

Videodaki Sesleri Netleştirme

Videodaki sesleri netleştirme ya da herhangi bir cihazdaki sesleri netleştirme, adli tıp laboratuarımızda kısa sürede yapılan bir işlemdir. ihtiyacınız olan kayıtların bozuk ya da sesinin kalitesinin düşük olduğunu düşünüyorsanız bize ses netleştirme ve iyileştirme sayfamız üzerinden erişebilir ve ihtiyacınız olan tüm teknik bilgileri inceleyebilirsiniz.

Ses kayıtları her zaman bir olayın çözülmesi için değil anıların tazelenmesi açısından da gereklidir.

Bu nedenle sizin için ya da kurumunuz için önemli olduğunu düşündüğünüz bozuk ses kaydınız varsa bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Bize https://database.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı