(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

Veri Yedekleme Sistemleri

27 Ocak 2022
967 kez görüntülendi
Veri Yedekleme Sistemleri

Veri Yedekleme Sistemleri, Piyasada farklı yedekleme sunan ve farklı kapsamları işleyen çok sayıda yedekleme çözümü ve aracı bulunmaktadır. Aşağıda en popüler olanlar belirtilmiştir.

Veri Yedekleme Sistemleri

Bu cihazlar genellikle, kurduğunuz ve ağınıza bağladığınız bir depolamayı içerir. Cihazların kurulumu ve yapılandırılması kolaydır. Çoğu durumda, ayrı bir sunucu, işletim sistemi sağlamanız veya herhangi bir yazılım yüklemeniz gerekmez. Sistemlerinizde kurulu olan ajanlar yedeklemeleri gerçekleştirir ve siz de cihazla birlikte verilen grafiksel bir arayüz üzerinden çözüme ulaşırsınız.

Ancak, bir donanım cihazınız varsa ve arızalanırsa, tüm veri yedekleme çözümünüzü kaybedeceğinizi unutmayın.

Yazılım Çözümleri

Yazılım çözümleri kendi sistemlerinize kurulur ve yedekleme işlemini gerçekleştirir. Birçok çözüm, mevcut sistemleri kullanmanıza izin verir, ancak bazıları yalnızca yedekleme için sağlanan özel sunucular gerektirir. Bunlar için işletim sistemini ve yedekleme yazılımını kurmanız ve yapılandırmanız gerekir.

Donanım araçlarıyla karşılaştırıldığında, yazılım çözümleri, özellikle altyapınız sık sık değişiyorsa, daha fazla esneklik sunar. Ayrıca yazılım çözümleri, bir donanım cihazı paketi satın almaktan daha ucuz olabilir ve kendi depolama alanınızı seçmenize olanak tanır.

Bulut Hizmetleri

Yaazılımdan bile daha basittir çünkü sağlanacak sistem ve yapılandırılacak işletim sistemi yoktur. firmanız hassas verilere sahipse bulut yedeklemenin sizin için uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Yedekleme Sistemleri

Veri Yedekleme dünyasındaki en son yenilik, size yazılımı yükleme veya istediğiniz zaman bir bulut hizmeti olarak kullanma özgürlüğü veren hepsi bir arada hibrit yedekleme çözümüdür.

Yedekleme Deposu

Verilerinizin bir kopyası yedekleme deposunda depolanır ve başarılı bir yedekleme için onu seçmeniz kullanışlı hale getirmeniz gerekir.

veri yedekleme sistemleri 1

veri yedekleme sistemleri-

USB Disklere Veri Yedekleme

Disklerinizde yeterli kapasiteniz varsa, onlara veya harici USB sürücülere yedekleyebilirsiniz. Bu yedeklemeler hızlı ve kullanışlıdır ve bir ağa ihtiyacınız yoktur. Yedeklemelerin dezavantajı,  aynı yerde depolanırsa yedekleriniz de silinebilir.  USB disk yedeklemeleri  yazılım arızası durumunda tek tek dosyaların veya sistemlerin kurtarılması için tasarlanmıştır.

Ağ Paylaşımlarına Yedekleme

Bu, en yaygın depolama seçeneklerinden biridir.  Şirket yedeklemelerinin çoğunu veya tamamını tek bir yerde depolayabilir ve bir dosya, sistem veya veri merkezinin tamamını geri yükleyebilirsiniz.

Sunucularda Veri Yedekleme

Bunu yaptığınızda verilerinizi kendi sisteminizin kilometrelerce uzağında saklayabilirsiniz. Dolayısıyla şirketiniz içerisinde meydana gelebilecek herhangi bir sorunda sunucunuzda tüm verileriniz sağlam bir şekilde kalabilir.

Bulut Depolamaya Veri Yedekleme

Bulut depolamada herhangi bir donanıma ihtiyacınız yoktur, ancak yedekleri buluta göndermek için bir internet bağlantısına ihtiyacınız vardır.

Hangi Veri Yedekleme Sistemi En İyisi Hangisi?

Her depolama çözümünün dezavantajları vardır. Doğru çözümü seçmek için benzersiz iş gereksinimlerinize dayalı bir depolama stratejisi geliştirmeniz gerekir.

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı